Bemutatkozás

Komáromi Diána vagyok, 1993 óta van agaram. Először a magyar agár szerelmese lettem, de 2012 óta már angol agaraim is vannak. Az első alom 1995-ben született, amit 1999-ben követett a második, “B” betűs Cserihegyi magyar agár alom, majd 2009-ben az “E” és 2016-ban az “F” almok. Összesen négyszer születtek nálam magyar agár kiskutyák, és mindössze ekkora “mennyiségből” sikerült teljesítenem a MEOESZ bronzkoszorús mestertenyésztői cím feltételeit, hiszen minden alomban születtek sikeres agarak, kiállítási-, pályaverseny- és coursinggyőztesek egyaránt.

Greyhound tekintetében még ennél is kisebb a “létszám”, mindössze két angol agár alom született a Cserihegyi kennelben, az első 2017-ben, a második 2019-ben, de már az “elsőszülöttekkel” sem vallottunk szégyent, Another Little Help from my Friends “Penge” pályacsúcsot futott a Kincsem Park 480 méteres távján, míg a második alomból a legelőször pályára lépett TAMO Carter megnyerte a 2020-as FCI Kölyök Derby-t Isaszegen. A versenyzésben elért sikerek mellett fontosnak tartom, hogy minden kiskutyánk szerető családban él, néhánynak közülük a fő elfoglaltsága nem a futás, hanem a kanapén heverés. 🙂

Gálik István, akihez a Greygo kennelnév tartozik, bár 1995-ben először afgán agarat tartott, de szintén hamar átnyergelt a pályaversenyzés koronázatlan királyaira, az angol agarakra. Nála szintén két greyhound alom született, az elsőben komoly sikereket elérő versenyzőkkel, még 2001-ben (Greygo Aszterix például Kölyök Derby-t nyert), a második alom pedig 2007-ben.

Bár mindketten megszállott agarasok vagyunk, de a “kutyázás” nekünk “csak” hobbi, amit igyekszünk ugyan a lehető legmagasabb színvonalon űzni, de nem ebből élünk, hanem egy közös vállalkozásban dolgozunk, mely kisállateledelekkel és -felszerelésekkel foglalkozik. Kiskutyák akkor születnek, amikor szeretnénk utódokat eredményes és minden szigorú szempontunknak megfelelő szukánktól magunknak. Nem véletlen, hogy több szukánkat nem vontuk tenyésztésbe, mint amennyit igen. Az egészség, a jó teljesítmény és a kiegyensúlyozott természet csak a legalapvetőbb feltételek. Igyekszünk folyamatosan tanulni, figyelemmel követni az angol agár tenyésztés és -versenyeztetés fellegvárának számító országokat (Írország, Anglia, Ausztrália és az USA), de az európai történéseket is. Igyekszem a hazai állományt fejleszteni és más tenyésztőket is erre bíztatni. Az elmúlt években angol nyelven többek között Veterinary Support Assistant, Animal Physical Therapy, Canine Nutrition és Genetic Models for Animal Breeding (Wageningen University, NL) képesítéseket szereztem, de próbálom a legújabb eredményeket, kutatásokat figyelemmel kísérni, hiszen ezek részben a munkámhoz is szükségesek.

Az elmúlt évtizedekben mindketten aktívak voltunk a hazai agaras életben, volt, hogy a MEOESZ agaras fajtagondozó egyesületeinek vezetőségében, volt, hogy a versenyek előkészítésében, lebonyolításában és volt, amikor a törzskönyvezés felügyeletében vagy éppen a tenyésztési szabályzat megalkotásában. Jelenleg az FCI / MEOESZ MAGFE (Magyar Agár Fajtagondozó Egyesület) vezetőségi tagja vagyok.

Elérhetőségeink:
Komáromi Diána (EN, DE)
+36209231414
Gálik István
+36209472222
mail@cserihegyi.com
Pest megyében, Kocséron élünk két lányommal, Noémivel és Laurával.